Barcelona Romana i Medieval

En la nostra Ruta de la Barcelona Romana i Medieval estudiarem la història de Barcelona, una ciutat situada entre mar, muntanya i els rius Petons i Llobregat.

Barcelona sempre va ser una zona cobejada pel seu posicionament i les seves condicions climàtiques. Com a resultat d’això, la ciutat tal que la coneixem presa les seves arrels en diverses cultures i pobles que van romandre al llarg de les èpoques.

Las calles de la antigua barcelona, plaza del Rei

Descobreix amb nosaltres la Barcelona antiga

En el recorregut de la Barcelona romana i medieval es tracta fer un panorama d’aquestes dues èpoques claus, repassant en viu el patrimoni arqueològic i arquitectònic que encara roman en moltes parts de la ciutat.

L’origen de Barcelona es remunta al segle I a. C., aproximadament entre els anys 15-10 a. C., quan l’emperador Augusto va fundar la colònia Iulia Augusta Faventia Paterna Barcino. Encara es conserven restes de l’antiga colònia romana que es poden veure voltant per la ciutat.

Partirem del Conjunt Monumental de la Plaça del Rei, a partir del qual es pot recórrer, passejant, com era la ciutat durant els primers segles.

De la Barcino romana a la Ciutat Comtal…

Barcelona es va convertir en Ciutat Comtal durant l’Edat mitjana. Seria la seu principal de poder de la Catalunya vella, la qual cosa va començar una intensa activitat comercial que la va fer créixer i expandir-se deixant magnífiques construccions d’arquitectura gòtica.

El Comtat de Barcelona guanyo rellevància política i comercial i es va expandir ràpidament.

La Ciutat Comtal pas a les mans del consell de Cent i es va iniciar una intensa activitat de comerç marítim.

Amb l’expansió comercial i política, es va produir un creixement urbanístic. Es van construir noves muralles integrant nous barris, esglésies, edificis civils i noves construccions que encara avui dia es conserven.

Si t’agrada la història, les nostres altres visites culturals també podrien interessar-te !

 


IDIOMA                                                       Català, Castellà, Anglés i Francés.


PUNT DE SORTIDA


PUNT D’ARRIBADA


INCLOU


NO INCLOU


 

 

Barcino, Barcelona romana i medieval: les muralles de la ciutat ,Pintura antiga de les muralles de la Barcelona romana i medieval