El Manchester Català 22@: El Poblenou

 

“El Manchester Català 22@: El Poblenou” es tracta d’una ruta pel centre neuràlgic del barri per a conèixer els seus orígens i espais més emblemàtics, on sens dubte la Rambla del Poblenou és l’artèria principal. Visitarem algunes fàbriques restaurades i reconvertides en nous usos.

La Revolució industrial del Poblenou & 22@

Can Saladrigas Barcelona Poblenou Manchester Catalan 22@

El Poblenou és molt probablement el barri de Barcelona que ha viscut una transformació més profunda a la fi del segle XIX i al llarg del segle XX.

Originàriament es tractava d’una zona pantanosa de masies i camps de cultiu, però al llarg del segle XIX es va convertir en el centre industrial de Barcelona més destacat no sols de Catalunya, sinó de tot l’estat espanyol.

A la fi dels anys ’80 la majoria d’indústries van deixar la zona i les fàbriques van quedar abandonades. No va ser fins al segle XXI en què es va començar a implementar el Pla urbanístic del 22 @, amb l’objectiu de convertir la zona en un nou centre econòmic relacionades amb les tecnologies de la informació i de la cultura.

Amb els Jocs Olímpics de 1992 comença una llarga i profunda transformació del barri, es construeix la Vila Olímpica i s’inicia posteriorment iniciatives com el 22@ i el fòrum del 2004.

 

Descobreix el Patrimoni industrial de Barcelona

L’itinerari ens permetrà conèixer algunes de les fàbriques que han sobreviscut a la gran transformació que ha experimentat aquest espai que conviuen amb les obres arquitectòniques més innovadores, on sens dubte la Torre Agbar esdevé la nova icona de la zona.

D’aquesta manera descobrirem els aspectes claus que han determinat la història d’un barri clau per a acostar-nos al passat, present i futur d’una ciutat industrial com és Barcelona.

El Poblenou està en constant canvi on el passat, present i futur reflecteixen l’essència del barri.

 També tenim una ruta sobre la revolució industrial a Barcelona !

 


 

Més Rutes educatives per Barcelona

Primaria y Secundaria

El pintor Pablo Picasso (1881-1973), figura emblemàtica de Barcelona, on es troba el Museu Pablo Picasso

La Barcelona de Picasso

Recorregut que segueix els passos del jove Picasso que va estar vivint a Barcelona dels 13 als 21 anys. Retrat d'una època (1895-1904) i d'una ciutat que Picasso va descriure com la seva “escola primària”. “Barcelona, la ciutat on va
Barcelona i la mar, Barceloneta, Port Vell, Palau de la Mar, la Basílica de Santa María de la Mar, posta de sol a la platja de Barcelona

Ruta de la Barcelona i la Mar

Barcelona és una ciutat oberta a la mar. La ruta permetrà descobrir la vinculació de la ciutat amb la mar. La seva història marítima, les transformacions del litoral i també els personatges històrics de la ciutat relacionats amb la mar.
La Pedrera, Casa Milà, Gaudí, Modernisme, Modernisme de Barcelona, situat Passeig de Gràcia

Ruta Modernista i Gaudí

Recorregut al voltant de les obres més emblemàtiques del Modernisme català de l'arquitecte Gaudí.
foto en blanc i negre de Poblenou des de la zona industrial.Les fàbriques del Poblenou, patrimoni industrial de Barcelona