Els Mercats de Barcelona

Per a estudiar els Mercats de Barcelona farem un recorregut explicant la vida ciutadana i l’evolució dels mercats a través de diferents èpoques, des del període medieval fins avui. L’activitat comercial a Barcelona ha estat intensa i ha participidado a l’evolució i el caràcter de la ciutat.

El Mercado de la Boquería en las Ramblas de Barcelona, mercado de Santa Caterina, barrio Gótico y barrio del Born

El Mercat de la Boquería en les Rambles de Barcelona

Durant segles vendre productes a la ciutat emmurallada implicava pagar impostos i això va provocar que els mercats acabessin establint-se en l’exterior de les portes de la ciutat, a la Barcino romana es trobava un mercat en l’actual plaça de l’Àngel, en la part d’endavant d’una de les portes de la muralla, segles més tard, en el Plaza de la Boquería, en l’exterior de la primera muralla medieval es van instal·lar diversos punts de venda.

El Mercat de la Boquería, situat en les Rambles de Barcelona, és el mercat més conegut de Barcelona on descobriràs aromes, colors i sabors importats de tot el món. És on comença l’actual xarxa de Mercats de Barcelona, sumant també el Mercat de Santa Caterina en 1848 en el barri medieval del Born.

En 1859, s’aprova el projecte d’Eixample de Ildefons Cerdà i el seu desenvolupament propícia la construcció dels primers grans mercats com han estat el Mercat del Born construït en 1876 per Josep Fontserè, Mercat de Sant Antoni en 1882 i Mercat de la Concepció en 1888. Aquests mercats han estat dissenyats per grans arquitectes, sent un d’ells Antoni Rovira i Trías.

En paral·lel, diversos municipis del pla de Barcelona, construeixen també els seus propis mercats com  Sants, Sant Gervasi, Gràcia, Sant Martí de Provençals i la Barceloneta que van aixecar els seus mercats el segle XIX.

Ara pots gaudir i conèixer els Mercats de Barcelona!

 Si t’agrada la història, les nostres altres visites culturals també podrien interessar-te 

 


 

Més Rutes educatives per Barcelona

Primaria y Secundaria

El pintor Pablo Picasso (1881-1973), figura emblemàtica de Barcelona, on es troba el Museu Pablo Picasso

La Barcelona de Picasso

Recorregut que segueix els passos del jove Picasso que va estar vivint a Barcelona dels 13 als 21 anys. Retrat d'una època (1895-1904) i d'una ciutat que Picasso va descriure com la seva “escola primària”. “Barcelona, la ciutat on va
Barcelona i la mar, Barceloneta, Port Vell, Palau de la Mar, la Basílica de Santa María de la Mar, posta de sol a la platja de Barcelona

Ruta de la Barcelona i la Mar

Barcelona és una ciutat oberta a la mar. La ruta permetrà descobrir la vinculació de la ciutat amb la mar. La seva història marítima, les transformacions del litoral i també els personatges històrics de la ciutat relacionats amb la mar.
La Pedrera, Casa Milà, Gaudí, Modernisme, Modernisme de Barcelona, situat Passeig de Gràcia

Ruta Modernista i Gaudí

Recorregut al voltant de les obres més emblemàtiques del Modernisme català de l'arquitecte Gaudí.
Le marché de Barcelone la Boqueria, l'un des plus grands marchés d'Europe.