Els Mercats de Barcelona
Per a estudiar els Mercats de Barcelona farem un recorregut explicant la vida ciutadana i l’evolució dels mercats a través de diferents èpoques, des del període medieval fins avui. L’activitat comercial a Barcelona ha estat intensa i ha participidado a l’evolució i el caràcter de la ciutat.
El Mercat de la Boquería en les Rambles de Barcelona
Durant segles vendre productes a la ciutat emmurallada implicava pagar impostos i això va provocar que els mercats acabessin establint-se en l’exterior de les portes de la ciutat, a la Barcino romana es trobava un mercat en l’actual plaça de l’Àngel, en la part d’endavant d’una de les portes de la muralla, segles més tard, en el Plaza de la Boquería, en l’exterior de la primera muralla medieval es van instal·lar diversos punts de venda.
El Mercat de la Boquería, situat en les Rambles de Barcelona, és el mercat més conegut de Barcelona on descobriràs aromes, colors i sabors importats de tot el món. És on comença l’actual xarxa de Mercats de Barcelona, sumant també el Mercat de Santa Caterina en 1848 en el barri medieval del Born.
En 1859, s’aprova el projecte d’Eixample de Ildefons Cerdà i el seu desenvolupament propícia la construcció dels primers grans mercats com han estat el Mercat del Born construït en 1876 per Josep Fontserè, Mercat de Sant Antoni en 1882 i Mercat de la Concepció en 1888. Aquests mercats han estat dissenyats per grans arquitectes, sent un d’ells Antoni Rovira i Trías.
En paral·lel, diversos municipis del pla de Barcelona, construeixen també els seus propis mercats com Sants, Sant Gervasi, Gràcia, Sant Martí de Provençals i la Barceloneta que van aixecar els seus mercats el segle XIX.
Ara pots gaudir i conèixer els Mercats de Barcelona!
Si t’agrada la història, les nostres altres visites culturals també podrien interessar-te
IDIOMA Català, Castellà, Anglés i Francés.
PUNT DE SORTIDA
PUNT D’ARRIBADA
INCLOU
NO INCLOU