La Barcelona de 1714

 

Aquest recorregut per la Barcelona del 1714 és un viatge que ens porta 300 anys per darrere en el temps, en el context de la Guerra de Successió.

Barcelona va ser la ciutat catalana mes afectada pel conflicte. Va viure els principals esdeveniments de la guerra i també els mes dramàtics, en ser conquistada l’11 de setembre de 1714 després de més d’1 any de setge de l’exercito borbònic.

El setge de Barcelona i la fi de la Guerra de Successió

Veurem com, després de morir sense descendència Carles II (ultimo monarca de la casa d’Àustria), el Rei Francès Lluís XIV va proposar que el seu nét Felip V, duc d’Anjou, fos designat rei d’Espanya amb la intenció d’expandir la influència i el poder de França pel territori europeu. Alguna cosa que Anglaterra, Àustria i Holanda van veure com un motiu per a declarar la guerra a França i Espanya. Aquest va ser l’inici de la guerra de Successió.

Després de més de deu anys de guerra, i després de la signatura del tractat d’Utrecht (1713), totes les potències europees havien acceptat la pau. Una ciutat, no obstant això, estava decidida a continuar lluitant per les seves llibertats: Barcelona.

Ciudadela de Barcelona fortaleza militar 1714

La ruta de la Barcelona del 1714 és una oportunitat per a descobrir i repassar aquests esdeveniments històrics claus, passejant pels llocs on han ocorregut:

El barri medieval amb el seu jaciment arqueològic sota el Mercat del Born, que formaven part del barri de la Ribera, el qual va ser derrocat pel rei Felip V per a construir la fortalesa militar de la Ciutadella després de la guerra de 1714.

Encara romanen molts testimoniatges monumentals d’aquesta època, i en aquesta ruta reviurem, amb l’objectiu de mantenir la memòria històrica, un retrat de la ciutat tal com era a principis del segle XVIII. Es tracta de llocs emblemàtics, carregats de simbolisme i amb un excepcional interès patrimonial.

 

 

Viu la Barcelona de 1714!

 


IDIOMA                                                       Català, Castellà, Anglés i Francés.


PUNT DE SORTIDA


PUNT D’ARRIBADA


INCLOU


NO INCLOU


 

Barcelone en 1714 Guerre de Succession d'Espagne ;