La Guerra Civil a Barcelona

En el nostre recorregut estudiarem la Guerra Civil a Barcelona i recordarem els esdeveniments viscuts a la ciutat de 1936 a 1939.

Aquesta obra de memòria històrica observa diversos aspectes dels vells temps de la vida a Barcelona.

Aquesta és l’oportunitat de veure amb els teus propis ulls i presenciar alguns llocs on roman la petjada de la guerra, que avui encara són visibles.

La ciutat sota les bombes

Plaza Sant Felip Neri Barcelona impactos de bombas

 

Repassarem des de la revolució fins a la dictadura.

La Guerra Civil espanyola va ser entre el bàndol republicà i el bàndol nacional dirigit pel general Francisco Franco. En el bàndol republicà, el president d’Espanya era Manuel Azaña, un republicà triat democràticament fins al cop d’estat.

La Guerra Civil va ser unes de les guerres més dures que es recorden. Després de la victòria del general Franco va començar una dictadura al país que dur gairebé 40 anys des de 1939 fins a 1975.

El pànic a Barcelona provocat per les bombes dels vaixells i els avions de la Itàlia feixista i de l’Alemanya nazi van provocar el terror entre la població civil a Barcelona.

Descobreix com es va viure la guerra civil a Barcelona a través del nostre recorregut

  • Iniciem el recorregut des de Plaza Catalunya.
  • Continuem per la Rambla de Canalons, veient l’església de Betlem l’interior original de la qual es va perdre en un incendi en 1936.
  • Estem en el Barri de la Catedral, visitant punts d’interès històric diferents a la Plaça Sant Felip Neri.
  • A mesura que continuem la nostra ruta, passem per la Plaça Real i continuant per Nou de la Rambla, desemboquen en l’extrem de Barcelona, ​​Refugi 307, un dels espais preparats per a resistir atacs aeris, amb més de 400 metres, que encara es conserven
  • La visita del refugi o la Plaça Celle del Diamant en el barri de Grace ens dóna una idea de la durada de la guerra i del perill que Milers de persones hagin de viure durant l’Aprenentatge a la guerra civil.

  Si t’agrada la història, les nostres altres visites culturals també podrien interessar-te !

 

 


IDIOMA                                                       Català, Castellà, Anglés i Francés.


PUNT DE SORTIDA


PUNT D’ARRIBADA


INCLOU


NO INCLOU


 

 

Els bombardejos de la Guerra Civil a Barcelona (1936-1939) fotografia en blanc i negre des de l'alt de Barcelona