Ruta Catedral de la Mar

En la Ruta Catedral de la Mar descobriràs un apassionant itinerari pels misteris de la Barcelona Medieval en el barri de la Ribera (Born). De fet, també proposem una ruta de la Barcelona Romana i Medieval.

La història de la Barcelona Medieval a Barcelona

A la Barcelona del segle XIV, en l’auge del poder comercial i militar de la ciutat al Mediterrani, durant l’edificació de l’església Santa María de la Mar que serveix de base per a la història.

Las puertas de la Catedral del mar Barcelona, barrio del Born, escritor Ildefonso Falcones

Al llarg de l’itinerari es tracten diferents aspectes sobre la història, a més tractarem la forma urbana i la societat de la ciutat medieval :

Des de la vida quotidiana dels habitants fins a la guerra, la política i l’Església.

S’observarà la crueltat dels temps en el tracte als pobres, el fanatisme contra els de la fe jueva i la immoralitat de la Inquisició.

Descobreix la famosa Catedral de la Mar en El Barri de la Ribera

Aquesta ruta s’estructura a partir de la recerca històrica d’una banda i els escenaris de l’univers literari del llibre “La Catedral de la Mar” per l’altra.

En aquest context ens endinsarem en el barri Gòtic, passant per la Plaça del Rei, baixarem pel barri de la Ribera (Born), passant pel carrer Montcada fins a arribar a la Catedral Santa Maria de la Mar.

La Catedral de la Mar és una novel·la d’esdeveniments històrics i emocionants: Política, Societat, conflictes, intrigues, art, economia, religion i amor.

És la història d’un home, una ciutat i un fidel retrat de la Barcelona del segle XIV, on manaven els senyors feudals i la Inquisició.

Les nostres altres rutes i visites literàries també podrien interessar-te !

 

 


IDIOMA                                                       Català, Castellà, Anglés i Francés.


PUNT DE SORTIDA 


PUNT D’ARRIBADA


INCLOU


NO INCLOU


 

 

Catedral de la Mar en el barri de la Ribera de la Barcelona medieval, construïda entre 1329 i 1383 en estil gòtic català per l'arquitecte Berenguer de Montagut