Ruta Cervantes

En la nostra Ruta Cervantes volem donar l’oportunitat de conèixer la capital comtal, ciutat que Miguel de Cervantes, l’escriptor espanyol més universal, va visitar a principis del segle XVII i de pas, li va servir com a inspiració per a triar on acaben les aventures i les aventures de l’enginyós cavaller El Quixot de la Manxa.

Miguel de Cervantes, l’escriptor del Quixot a Barcelona…

Don Quijote de la Mancha, Miguel de Cervantes en Barcelona, escritor, Ruta de Arte y de Cultura

La Barcelona que va conèixer Cervantes a principis del segle XVII era encara una ciutat emmurallada, plena d’infinits carrerons i misteriosos racons.

La mar és el primer que desperta l’admiració del Quixot i Sancho Panza quan arriben a Barcelona. La seva visió commou als dos protagonistes de la novel·la, perquè és la primera vegada que ho veuen.

D’entre tots els portals que tenia la muralla, Cervantes va triar el que donava a la platja per a situar als seus personatges. Pel seu costat maritím, la muralla tenia una entrada a l’altura d’on avui es troba la Facultat de Nàutica en Pla de Palau, al costat del Palau de Mar, així que es pot suposar que és per aquesta porta per la qual entren el Quixot i Sancho Panza. De fer, també proposem una ruta de Barcelona i la Mar per als quals volen descobrir aquesta faceta essencial de Barcelona, com és la relació que té la ciutat amb el món marí des de l’època romana.

 

Don Quijote en Barcelona, Miguel de Cervantes

Prop d’allí, en el tercer pis d’una finca situada en el número 2 del passeig de Colón, és on es diu que es va allotjar Cervantes quan va estar a Barcelona. Des de la seva finestra podia gaudir d’unes magnífiques vistes per sobre de la muralla i contemplar el preciós blau de la mar Mediterrània.

L’obra més destacada de la literatura espanyola

Ens endinsarem en el barri Gòtic, on veurem al carrer del Call, números 14 al 16, el lloc on estava la impremta de Sebastián de Comelles, considerada la impremta que visita el Quixot i en la qual s’estava imprimint la segona part de la novel·la, el Quixot de Avellaneda (1615).

La millor manera d’acabar la ruta del Quixot a Barcelona és pujar-se a una de les famoses Orenetes, un tram opcional en la nostra ruta Cervantes, les embarcacions que naveguen pel litoral de la ciutat, per a poder contemplar-la des de la tan admirada mar Mediterrani de Cervantes.

Les nostres altres rutes i visites literàries també podrien interessar-te !

 


 

Més Rutes educatives per Barcelona

Primaria y Secundaria

El pintor Pablo Picasso (1881-1973), figura emblemàtica de Barcelona, on es troba el Museu Pablo Picasso

La Barcelona de Picasso

Recorregut que segueix els passos del jove Picasso que va estar vivint a Barcelona dels 13 als 21 anys. Retrat d'una època (1895-1904) i d'una ciutat que Picasso va descriure com la seva “escola primària”. “Barcelona, la ciutat on va
Barcelona i la mar, Barceloneta, Port Vell, Palau de la Mar, la Basílica de Santa María de la Mar, posta de sol a la platja de Barcelona

Ruta de la Barcelona i la Mar

Barcelona és una ciutat oberta a la mar. La ruta permetrà descobrir la vinculació de la ciutat amb la mar. La seva història marítima, les transformacions del litoral i també els personatges històrics de la ciutat relacionats amb la mar.
La Pedrera, Casa Milà, Gaudí, Modernisme, Modernisme de Barcelona, situat Passeig de Gràcia

Ruta Modernista i Gaudí

Recorregut al voltant de les obres més emblemàtiques del Modernisme català de l'arquitecte Gaudí.
Miguel de Cervantes, autor del Quixot: retrat de Miguel de Cervantes, és un novel·lista, poeta i dramaturg espanyol. És famós per la seva novel·la L'enginyós gentilhome El Quixot de la Manxa, publicada en 1605