Barcelona i la mar

En la nostra ruta de Barcelona i la mar tenim com a objectiu presentar-los una faceta essencial de Barcelona, com és la relació que té la ciutat amb el món marí.

Barcelona y el mar, el puerto de Barcelona

L’evolució dels barris de Barcelona al llarg del temps

En aquesta visita, se’ls serà explicada la història de barris, edificis, carrers i persones que han fomentat aquesta relació al llarg dels segles:

Veurem la importància dels gremis en el barri de la Ribera, passejant pel Palau de la Mar, la Basílica de Santa María de la Mar, i recordarem l’evolució de la Barceloneta, del Port Vell…

Descobreix la història a través dels carrers de Barcelona

Des dels seus inicis, la història de Barcelona ha estat íntimament unida a la mar. En el transcurs dels segles, la seva línia de costa ha anat variant com a resultat de la constant dinàmica entre la mar i la terra.

En el segle VI a. C., la muntanya de Montjuïc i els seus assentaments ibèrics presidien el pla situat entre els rius Llobregat i Besòs, que en aquella època presentava un perfil litoral totalment diferent al d’ara.

A l’est de Montjuïc, llargues platges i una petita badia permetia l’entrada de la mar fins a terra endins, molt més allà de la franja costanera actual. Encarada a mar, en el cim d’aquest pujol, es va establir la Barcino romana.

Posteriorment, el temps porto l’aparició d’uns paisatges canviants d’illots i llacunes. La regressió marina va continuar i els nous espais de terra ferma que anaven apareixent van ser ocupats per horts i cases.

La construcció de les noves Drassanes Reals va ser en començament del canvi i en 1477 es va construir el port definitiu i es va unir l’illa de Maians (barri de la Barceloneta 1753) a terra ferma.

Passarem pel Moll de l’Assot i pels antics Embulls que es van construir per a emmagatzemar mercaderies i que actualment s’han convertit en el Museu d’Història de Catalunya.

Aquest recorregut, a més de presentar aquests aspectes importants de la història barcelonina, també és l’oportunitat per a passejar pels 5 quilòmetres de ruta litoral que envolten la ciutat, barrejant així l’interès pedagògic amb el plaer que ens ofereix la presència de la mar.

Si t’agrada la història, les nostres altres visites culturals també podrien interessar-te !

 

 


IDIOMA                                                       Català, Castellà, Anglés i Francés.


PUNT DE SORTIDA


PUNT D’ARRIBADA


INCLOU


NO INCLOU


 

 

Barcelona i la mar, Barceloneta, Port Vell, Palau de la Mar, la Basílica de Santa María de la Mar, posta de sol a la platja de Barcelona