Ruta George Orwell

En la Ruta George Orwell coneixerem la història d’Eric Arthur Blair, més conegut pel sobrenom literari de George Orwell, va ser un escriptor i periodista anglès. El relat de la seva experiència en el bàndol republicà es troba en el seu llibre «Homenatge a Catalunya», publicat l’any 1938.

Les petjades de George Orwell a Barcelona: l’escriptor de “Homenatge a Catalunya”

George Orwell, Homenaje a Cataluña, 1938, escritor y periodista escritor británico

A través dels paràgrafs de “Homenatge a Catalunya” coneixerem diferents facetes de la Guerra Civil, destacant-se la lluita de les classes socials, conflictes per la religió i els enfrontaments entre ideals nacionalistes. Definint-se entre elles una batalla entre el feixisme i comunisme.

La novel·la inicia al juliol de l’any 1936, just quan comença la revolta entre el moviment feixista i la República espanyola, moment en el qual George Orwell es trasllada a Espanya per a fer un treball periodístic sobre l’esdevingut i acaba unint-se a les forces militants del POUM: un moviment revolucionari que desapareix les classes socials, lliurant poder a la classe obrera.

 

Descobreix la Guerra Civil espanyola a través del novel·lista anglès George Orwell

L’interès d’aquest recorregut no sols és de passar per llocs on va viure un dels escriptors més importants del segle XX, sinó també de descobrir més en general aquesta època tan destacada en la història del país, de la mateixa manera que el va fer el mateix Orwell en arribar a Catalunya.

A través d’aquesta ruta es tracta entendre millor els esdeveniments dels quals George Orwell va ser testimoni.

Una ciutat immersa en un clima revolucionari, plasmada pels tràgics successos de Maig del 1937, una sèrie d’enfrontaments ocorreguts entre el 3 i el 8 de maig de 1937 en diverses localitats de les províncies de Catalunya, en particular a la ciutat de Barcelona, en el context de la guerra civil espanyola.

Les nostres altres rutes i visites literàries també podrien interessar-te !


IDIOMA                                                       Català, Castellà, Anglés i Francés.


PUNT DE SORTIDA 


PUNT D’ARRIBADA


INCLOU


NO INCLOU


 

George Orwell, escriptor i periodista anglès, Homenatge a Catalunya: Retrat en blanc i negre per la BBC de George Orwell és un escriptor, assagista i periodista britànic.