Ruta George Orwell

En la Ruta George Orwell coneixerem la història d’Eric Arthur Blair, més conegut pel sobrenom literari de George Orwell, va ser un escriptor i periodista anglès. El relat de la seva experiència en el bàndol republicà es troba en el seu llibre «Homenatge a Catalunya», publicat l’any 1938.

Les petjades de George Orwell a Barcelona: l’escriptor de “Homenatge a Catalunya”

George Orwell, Homenaje a Cataluña, 1938, escritor y periodista escritor británico

A través dels paràgrafs de “Homenatge a Catalunya” coneixerem diferents facetes de la Guerra Civil, destacant-se la lluita de les classes socials, conflictes per la religió i els enfrontaments entre ideals nacionalistes. Definint-se entre elles una batalla entre el feixisme i comunisme.

La novel·la inicia al juliol de l’any 1936, just quan comença la revolta entre el moviment feixista i la República espanyola, moment en el qual George Orwell es trasllada a Espanya per a fer un treball periodístic sobre l’esdevingut i acaba unint-se a les forces militants del POUM: un moviment revolucionari que desapareix les classes socials, lliurant poder a la classe obrera.

 

Descobreix la Guerra Civil espanyola a través del novel·lista anglès George Orwell

L’interès d’aquest recorregut no sols és de passar per llocs on va viure un dels escriptors més importants del segle XX, sinó també de descobrir més en general aquesta època tan destacada en la història del país, de la mateixa manera que el va fer el mateix Orwell en arribar a Catalunya.

A través d’aquesta ruta es tracta entendre millor els esdeveniments dels quals George Orwell va ser testimoni.

Una ciutat immersa en un clima revolucionari, plasmada pels tràgics successos de Maig del 1937, una sèrie d’enfrontaments ocorreguts entre el 3 i el 8 de maig de 1937 en diverses localitats de les províncies de Catalunya, en particular a la ciutat de Barcelona, en el context de la guerra civil espanyola.

Les nostres altres rutes i visites literàries també podrien interessar-te !

 


 

Més Rutes educatives per Barcelona

Primaria y Secundaria

El pintor Pablo Picasso (1881-1973), figura emblemàtica de Barcelona, on es troba el Museu Pablo Picasso

La Barcelona de Picasso

Recorregut que segueix els passos del jove Picasso que va estar vivint a Barcelona dels 13 als 21 anys. Retrat d'una època (1895-1904) i d'una ciutat que Picasso va descriure com la seva “escola primària”. “Barcelona, la ciutat on va
Barcelona i la mar, Barceloneta, Port Vell, Palau de la Mar, la Basílica de Santa María de la Mar, posta de sol a la platja de Barcelona

Ruta de la Barcelona i la Mar

Barcelona és una ciutat oberta a la mar. La ruta permetrà descobrir la vinculació de la ciutat amb la mar. La seva història marítima, les transformacions del litoral i també els personatges històrics de la ciutat relacionats amb la mar.
La Pedrera, Casa Milà, Gaudí, Modernisme, Modernisme de Barcelona, situat Passeig de Gràcia

Ruta Modernista i Gaudí

Recorregut al voltant de les obres més emblemàtiques del Modernisme català de l'arquitecte Gaudí.
George Orwell, escriptor i periodista anglès, Homenatge a Catalunya: Retrat en blanc i negre per la BBC de George Orwell és un escriptor, assagista i periodista britànic.