Gaudí i el Modernisme

En la nostra Ruta Modernista estudiarem la història d’un dels majors arquitectes modernista de la història, Antoni Gaudí.

 

Antoni Gaudí: Un dels arquitectes més representatius del modernisme a Barcelona

Entre mediats i finals del segle XIX, en el context de la Segona Revolució Industrial, la ciutat de Barcelona està en plena transformació. Proliferen editorials, periòdics, entitats  i amb aquest desenvolupament econòmic i urbanístic, creix una nova burgesia industrial i amb aires de modernitat.

A conseqüència d’aquestes transformacions socials i tecnològiques sorgeix un corrent renovador en diversos països europeus (Art Nouveau francès, Jugendstil alemany o Modern Style anglès, entre altres). En la línia d’aquesta tendència europea, apareix el Modernisme com un moviment cultural que busca modernitzar la societat catalana.

Casa Batlló en Barcelona Antoni Gaudí

Malgrat desenvolupar-se en múltiples disciplines (pintura, escultura, arts decoratives, música o literatura), la seva aplicació més destacada és l’arquitectura, que viu una autèntica transformació entre 1885 i 1920, particularment a Barcelona.

Poques persones han marcat la història arquitectònica de Barcelona com Antoni Gaudí.

Figura major del Modernisme català, va ser el dissenyador de molts dels monuments mes representatius de la ciutat: La Sagrada Família, la casa Batlló, la Pedrera, entre altres obres.

 

 

Descobreix les obres més destacades d’Antoni Gaudí

En la ruta Modernista i Gaudí farem un recorregut al voltant dels monuments més emblemàtics del Modernisme català, amb un enfocament especial sobre la vida de l’arquitecte i la seva obra.

Sàrria explicada la història del corrent modernista, a més destacarem la importància que va tenir l’exposició universal de 1888 en el naixement d’aquesta, els seus actors més importants i les seves característiques més destacades, comprovant-lo tot en viu, ja que aquest patrimoni es pot observar encara avui dia als carrers de Barcelona.

Si t’agrada la història, les nostres altres visites culturals també podrien interessar-te !


IDIOMA                                                       Català, Castellà, Anglés i Francés.


PUNT DE SORTIDA


PUNT D’ARRIBADA


INCLOU


NO INCLOU


 

 

La Pedrera, Casa Milà, Gaudí, Modernisme, Modernisme de Barcelona, situat Passeig de Gràcia