Gaudí i el Modernisme

En la nostra Ruta Modernista estudiarem la història d’un dels majors arquitectes modernista de la història, Antoni Gaudí.

 

Antoni Gaudí: Un dels arquitectes més representatius del modernisme a Barcelona

Entre mediats i finals del segle XIX, en el context de la Segona Revolució Industrial, la ciutat de Barcelona està en plena transformació. Proliferen editorials, periòdics, entitats  i amb aquest desenvolupament econòmic i urbanístic, creix una nova burgesia industrial i amb aires de modernitat.

A conseqüència d’aquestes transformacions socials i tecnològiques sorgeix un corrent renovador en diversos països europeus (Art Nouveau francès, Jugendstil alemany o Modern Style anglès, entre altres). En la línia d’aquesta tendència europea, apareix el Modernisme com un moviment cultural que busca modernitzar la societat catalana.

Casa Batlló en Barcelona Antoni Gaudí

Malgrat desenvolupar-se en múltiples disciplines (pintura, escultura, arts decoratives, música o literatura), la seva aplicació més destacada és l’arquitectura, que viu una autèntica transformació entre 1885 i 1920, particularment a Barcelona.

Poques persones han marcat la història arquitectònica de Barcelona com Antoni Gaudí.

Figura major del Modernisme català, va ser el dissenyador de molts dels monuments mes representatius de la ciutat: La Sagrada Família, la casa Batlló, la Pedrera, entre altres obres.

 

 

Descobreix les obres més destacades d’Antoni Gaudí

En la ruta Modernista i Gaudí farem un recorregut al voltant dels monuments més emblemàtics del Modernisme català, amb un enfocament especial sobre la vida de l’arquitecte i la seva obra.

Sàrria explicada la història del corrent modernista, a més destacarem la importància que va tenir l’exposició universal de 1888 en el naixement d’aquesta, els seus actors més importants i les seves característiques més destacades, comprovant-lo tot en viu, ja que aquest patrimoni es pot observar encara avui dia als carrers de Barcelona.

Si t’agrada la història, les nostres altres visites culturals també podrien interessar-te !

 


 

Més Rutes educatives per Barcelona

Primaria y Secundaria

El pintor Pablo Picasso (1881-1973), figura emblemàtica de Barcelona, on es troba el Museu Pablo Picasso

La Barcelona de Picasso

Recorregut que segueix els passos del jove Picasso que va estar vivint a Barcelona dels 13 als 21 anys. Retrat d'una època (1895-1904) i d'una ciutat que Picasso va descriure com la seva “escola primària”. “Barcelona, la ciutat on va
Barcelona i la mar, Barceloneta, Port Vell, Palau de la Mar, la Basílica de Santa María de la Mar, posta de sol a la platja de Barcelona

Ruta de la Barcelona i la Mar

Barcelona és una ciutat oberta a la mar. La ruta permetrà descobrir la vinculació de la ciutat amb la mar. La seva història marítima, les transformacions del litoral i també els personatges històrics de la ciutat relacionats amb la mar.
La Pedrera, Casa Milà, Gaudí, Modernisme, Modernisme de Barcelona, situat Passeig de Gràcia

Ruta Modernista i Gaudí

Recorregut al voltant de les obres més emblemàtiques del Modernisme català de l'arquitecte Gaudí.
La Pedrera, Casa Milà, Gaudí, Modernisme, Modernisme de Barcelona, situat Passeig de Gràcia